maanantai 4. maaliskuuta 2013

Yllätys naapurin vauvalleOmpelin aamulla kesällä painamastani punaisesta pellavan naapurin uusiin Phil&Tedsin rattaisiin.
Tähän unisuojaan sain lisättyä kuminauhan ja napin ansiosta helpon mekanismin kankaan rullalle käärimiseen ja kiinni säilyttämiseen. Vielä kortti mukaan ja yllätys oli valmis. Tulipa hyvä mieli!
 
 
 
 
 

Phil&Tedsien unisuojan ohje

Huom: Unisuojan pituus saattaa vaihdella mallista riipuen. Kankaasta ommellun pussukan istuvuus muuttuu myös, kun kiinnittävät kumilenkit pujotetaan kuomun pidikkeiden lomasta (ei päältä). Kankaasta kannattaa leikata n.80 cm kaista ja testata pituus, kun sivusaumat ja yläosa kiinnityslenkkeineen on ommeltu.
 
 
Mitat (2 versiota)
 

Meidän rattaiden ensimmäinen suoja

89 cm = valmis pituus 67 + saumanvarat  (alas 6 cm ja ylös 6 cm)
46 cm = valmis leveys 42 cm + saumanvarat (oikealle 2 cm ja vasemmalle 2cm)
 
Kiinnitys kuminauhat 20 cm, joista 16 cm taitteen ulkopuolella (loppuosa kankaan sisällä)
Napinläpikuminauha 15 cm
 
 

Naapurin rattaiden uudempi suoja

72 cm = valmis pituus 60 + saumanvarat (alas 6 cm ja ylös 6 cm)
44 cm = valmis leveys 40 cm + saumanvarat (oikealle 2 cm ja vasemmalle 2cm)

Kiinnitys kuminauhat 20 cm, joista 16 cm taitteen ulkopuolella (loppuosa kankaan sisällä)
Napinläpikuminauha 15 cm
 

OHJE

Silitä saumanvarat ja ompele sivusaumat. Ompele nurjalle puolelle ylös sivusaumojen taitteeseen kumilenkit. Katso, että lenkin ulos jäävä osa on n. 16 cm. Ompele ylärereuna siten, että napinläpikuminauha tulee nurjalle puolelle keskelle. Tarkista kappaleen oikea pituus kiinnittämällä suoja rattaisiin. Mittaa matka vauvan kopan alareunaan ja lisää siihen 8cm käännevara + 6 cm saumanvara. Silitä alareunan saumanvara ja omplele alasauma. Mittaa alasauman keskikohdasta 13 cm vasemmalle ja merkiste kohta nuppineula. Tee sama oikealle reunalle. Ompele 26 cm leveä kopan alle tuleva tukitaite kahdella 8 cm viistolla ompeleella. Halutessasi voit ommella syntyneet taitteet nurjlle puolelle kiinni. Ompele ylätaitteeseen keskelle nappi, napinläpikuminauhaa varten.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti